Bli kontaktad

meet a local

Kevin – Inspiratören

”Jag hade inte kunnat tänka mig ett kontorsjobb – inte ens om lönen var fet”

Kevin – Inspiratören

Det är ungdomar med stora leenden som kliver ut på de kopparfärgade grusbanorna. Gruset bildar små rökmoln där de går och benen spritter. Det blir väl så efter månader av inomhustennis. Stadion ligger några bollkast från havet, precis på sådant avstånd att doften av tång, salt och vågor inte går att dölja. Havsbrisen är påtaglig i sommarvärmen som kommit oväntat tidigt i år och i den varma intilliggande tallskogen försöker kråkor överrösta måsar.

Kevin Candido Magnusson ställer ner en blå korg med tennisbollar på banan. Han är uppvuxen på Herting, har spelat tennis sedan han var 5 år och hade som mål att inte alls arbeta med tennis. ”Jag pluggade kinesiologi i USA i 4 år och tänkte bli fysioterapeut men upptäckte hur kul det var att vara tennistränare efter ett extrajobb i klubben. Det ångrar jag inte.”

I tennisklubben tränar han alla åldrar och grupper. ”Det här jobbet är en dröm. Att hjälpa folk att hitta nöjet i att spela tennis, oavsett vad deras mål är, att lära sig hantera olika situationer och gemenskapen. Det är fantastiskt.”

Som ung spelare var han en ”late bloomer”. De riktigt fina resultaten kom inte förrän i 15-årsåldern men bra tränare och vännerna i klubben pushade honom. De fyra åren i USA bekostades av ett tennisstipendium.”Jag tror att gemenskapen är extra viktig i en individuell idrott. Att veta att man har bra folk omkring sig. Det hjälper en att utvecklas.”

Utomhussäsongen sträcker sig framåt september när mörkret kommer. Fram till dess är banorna på Skrea Strand välbesökta precis som varje sommar. Turister och falkenbergare umgås, tränar och tävlar. En fin tradition som inte sällan avslutas med ett svalkande bad en kort promenad därifrån.

Kevin slår iväg några bollar. Det ska övas volley. Han är bara 25 år men har inga planer på att syssla med något annat. ”Så länge jag tycker det är kul fortsätter jag. Jag hade inte kunnat tänka mig ett kontorsjobb, inte ens om lönen var fet. Här finns allt jag behöver.”

Kevin Candido Magnusson, 25 år sysselsätter sig som tennistränare och kan därmed hålla på med sitt stora intresse på heltid.